Drømmen om det simple liv

Natur og omgivelser


Valnøddegården ligger i et naturskønt område, 800m fra den nordligste del af Selsø sø. Der er et utroligt rigt fugleliv, og flokke af gæs på 2-3000 stk. er ikke noget usædvanligt syn. Rådyr, harer og fasaner er hyppige gæster på vores ejendom. På vores ejendom har vi en lille skov og en sø. 

Vores historie


Vi købte gården og flyttede ind i december måned 2018. For os har det i mange år været et højt ønske, at flytte på landet og omgive os med skøn natur, dyr og kunne forsyne os selv med det meste af den mad, vi spiser. Vi ville blive i Hornsherred og i Frederikssund kommune, og glæden var stor, da vi "fandt" denne gård, som vi hurtigt døbte Valnøddegården.

Valg af materialer


Gården skal renoveres, og vi er godt igang. Udearealerne har indtil nu haft det største fokus, og vi bruger alle steder, hvor det er muligt naturlige materialer. Bæredygtighed er vigtig.

Bæredygtighed

Vi arbejder ud fra et koncept om, at gårdens drift og naturen skal fungere i samspil. For eksempel bliver afklippede grene fra træer og buske brugt til kvashegn til gavn for insekterne. Regnvand fra gårdens tage opsamles og bruges til vanding. De grøntsager, vi ikke selv kan spise eller sælge i vores gårdbutik gives til vores dyr. Vi forsøger at udnytte så meget som muligt af det, vi har lige ude foran vores dør. Det giver os nogle spændende udfordringer, og vi lærer hele tiden nyt.


CVR: 30294483

Copyright 2020 Valnøddegården.

All rights reserved.